CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18. 9. 2011

(ARC) Recenzia: Seers - Heather Frost + GIVEAWAY


Táto recenzia je súčasťou blogovej udalosti Seers - Virtual Book Tour.
Giveaway o ARC knihy Seers nájdete na konci tohto článku. 


Názov: Seers
Nájdi knihu: Webová stránka knihy / Goodreads / Bookdepository / Amazon

Autor/ka: Heather Frost
Nájdi autorku: Webová stránka autorky / Goodreads

Debutová kniha Seers od Heather Frost vychádza 8. októbra 2011


Anotácia z Goodreads:
Pre Kate Bennetovú znamená prežitie autonehody, ktorá zabila jej rodičov veľké zmeny a ešte väčšie problémy. Ako začne vidieť aury a neviditeľných ľudí, Kate sa musí naučiť veriť Patrickovi O´Donellovi, peknému Strážcovi, alebo riskovať svoj život pri stretnutí s Démonmi. Čoskoro si uvedomí, že ona i jej srdce sú vo veľkom probléme.

Recenzia:

Seers od Heather Frost bol veľmi zaujímavý román. Pre tých, ktorí už čítali niektoré z mojich recenzií je zrejme známe, že nemám príliš v obľube sladké klišovité romantické príbehy. Seers našťastie nebolo preplnené touto romantikou a tým pádom som sa vyhla samovražedným myšlienkam.

Heather nepriniesla na trh nič nové. Máme tu zopár nesmrteľných chlapcov, oddanú najlepšiu kamarátku, milého boyfrienda, s ktorým to však už postráda tú iskru i „tých zlých“. A samozrejme hlavnú hrdinku, ktorá má nadovšetko rada svojich blízkych, ktorej zomreli rodičia pri automobilovej nehode a u ktorej sa objavili nadprirodzené schopnosti po tomto incidente. Kate dokáže vidieť aury.

Všetko spomenuté sme tu už mali. Heather však z toho dokázala vytvoriť celkom potešujúce čítanie.

Hrdinka je veľmi realistická, smeje sa, kedy sa má smiať, plače, keď má plakať a bojí sa, keď je na to dôvod. V tomto románe nenájdete silnú kick-ass hrdinku. Kate je celkom nerozhodná a dosť často uroní aj slzu. (No dobre, úprimne priznávam, že pár krát sa to dotklo mojich nervov.) Napriek tomu všetkému, podľa môjho názoru Kate reaguje v nastavených situáciách realisticky a počas knihy len potvrdzuje väčšinu charakterových vlastností, ktoré jej boli dané.

Aj v tejto knihe, rovnako ako v mnohých iných, nájdeme ľúbostný trojuholník. Kate si bude musieť vybrať medzi Aaronom, s ktorým chodím už nejaký čas a je jej s ním pohodlne, a Patrickom, novým študentom s írskym prízvukom, ktorý sa práve prisťahoval do mesta a ktorý svojou záhadnosťou Kate odstrašuje aj priťahuje zároveň. Myslím, že asi všetci vieme s kým nakoniec hlavná hrdinka skončí. Páčilo sa mi však, že ich vzťah nebol typu hŕ-hŕ, stretli sme sa a už sa ľúbime, ale rozvíjal sa postupne a prvé romantické scény, ktoré k niečomu smerovali, sa objavujú až takmer v závere knihy. Ale povedzme si úprimne, osobne som sa nezamilovala do žiadneho z týchto hrdinov. Aaron mi prišiel príliš na nervy lezúci a Patrick bol trocha zženštilý na môj vkus.

Vedľajšie postavy zohrali v románe Seers dostatočnú úlohu. Najlepšia priateľka Lee alebo Kateina starká, obe vždy ochotné pochopiť a pomôcť, neboli príliš výrazné, ale Toniho, neviditeľného priateľa Patricka, Kateinho starkého alebo jej dve večne-sa-hádajúce sestry som si zamilovala. Rovnako sa tu objavuje niekoľko postáv zo strany tých zlých, ktoré sú prefíkané, nevypočítateľné a niekedy vedia poriadne šokovať.

Ako som už spomenula vyššie, Heather nepriniesla nič nové, ale správna dávka akcie, zopár prekvapivých objavení, postupné odhaľovanie pravdy, čo vlastne Kate je, odkrývanie záhad okolo Patricka, neviditeľných mužov a náhodných vrážd a nakoniec aj nejaká tá logická súvislosť medzi tým všetkým dáva debutovému románu Seers od Hather Frost všetko to, čo chýbalo ostatným knihám s podobnou/rovnakou témou.

Túto knihu nebudem odporúčať ani kritizovať. Má slabé stránky, ale aj dobré momenty. Môžete ju vyskúšať a buď vám sadne, alebo ju odložíte po prvých stránkach. (A verte mi, nebudem vás súdiť. Tie prvé strany až príliš pripomínajú jednu nemenovanú knihu a mnohí z vás určite tušia, o akú ide.) Rovnako táto moja recenzia bude bezhviezdičková. Seers nie je typ knihy, po ktorej by som siahla, nebyť oslovenia zo strany Heatherinej agentky, či by som nechcela byť súčasťou interaktívnej book tour. Preto sa necítim na hviezdičkové hodnotenia a úprimne, ani netuším koľko hviezdičiek by som tejto knihe dala. Skúste alebo nechajte ležať. Na scéne je rozhodne mnoho zaujímavejších titulov.

Na záver jeden citát, ktorý sa mi zapáčil a tak som si ho zapísala.
I didn´t have a favorite book – whatever book I was reading at the moment was generally the best I´d ever read.

GIVEAWAY!

Cedar Fort spolu s Heather Frost poskytli jednu ARC kópiu do súťaže pre čitateľov tohto blogu. Pre zapojenie sa stačí vyplniť nasledujúci formulár. Prvýkrát používam pre giveaway Rafflecopter, ktorý si mnohí blogeri pochvaľujú najmä pre lepší prehľad o vstupoch. 
Súťaž je v tomto prípade otvorená pre všetkých a končí 1. októbra. Výherca bude vybraný pomocou Random.org, vyhlásený a kontaktovaný čo najskôr po ukončení súťaže. Zasielanie knihy zabezpečuje Cedar Fort.



8 komentárov:

missviolet

No tak ja sa urcite zapojim, pretoze Seers mi celkom padla do oka :) a inak, uplne sa stotoznujem s tym citatom, uz velakrat sa mi stalo cosi podobne a po istej dobe som zistila, ze som sa len pri citani nechala uniest a s odstupom casu nachadzam par chyb/chybiciek :D
vdaka za giveaway :)

Simčila

Vyzerá to veľmi dobre. Ako z anotácie, tak z recenzie a ružové ladenie obálky sa mi veľmi páči :) S citátom tiež súhlasím. Sú knihy, ktoré som počas čítania milovala a neskôr mala chuť stiahnuť aspoň jednu hviezdičku :D :)

And... thanks for giveaway ;) :)

Unknown

kniha vyzerá veľmi slubne aj z tvojej recenzie ma zaujala :) s citátom tiež súhlasím, väčšinou ked knihu dočítam zdá sami úžasná, ale musím si to zase nechať prejsť hlavou aby som objektívne vedela povedať čo si o nej skutočne myslím :)

vdaka za giveaway :)

Evk

Podle anotace kniha dost připomíná serii Nesmrtelní, ale recenze vypadá dobře. A přidávám se k ostatním, taky se často nechávám unést a s odtupem času se divím, jak jsem mohla být tak nadšená, ale poslední dobou se mi to už nestává tak často.

Jana

No, jsem na to zvědavá xD Anotace mě nijak moc nezaujala, ale jsem zvědavá na celou knihu...
Díky za giveaway!

Vendula

Tak podle anotace to vypadá rozhodně zajímavě. :)
S citátem souhlasím, se všemi. :D Nerada jsem po dočtení objektivní! :D Nejradši bych většině knih dala 5 hvězd :D
A též děkuji za giveaway. :)

Lady McFly

Kniha /jak anotace, recenze nebo samotný obal/ vypadá víc než zajímavě. Proto se s radostí zúčastním a mnohokrát děkuji za giveaway! :)

buddyt

Thanks for the giveaway and for opening it to entries.

Carol T

buddytho {at} gmail DOT com

Zverejnenie komentára