CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19. 3. 2012

Recenzia: Hunting Lila - Sarah Alderson

Názov: Hunting Lila
Autor: Sarah Alderson
Vydané: 5. augusta 2011
Anotácia | GR
17-ročná Lila má dve tajomstvá, ktoré si plánuje vziať do hrobu. Po prvé, dokáže hýbať vecami iba tým, že sa na ne pozrie. Po druhé, je zamilovaná do bratovho najlepšieho priateľa, Alexa, odjakživa. Po prepadnutí, počas ktorého odhalí svoju jedinečnú schopnosť, sa Lila rozhodne k jediným ľudom, ktorým môže veriť - jej bratovi a Alexovi. Žijú v južnej Californii, kde pracujú pre tajnú organizáciu The Unit. Lila odhalí, že obaja naháňajú mužov, ktorí zabili jej matku pred piatimi rokmi. A že ich našli. Vo svete, kde nič a nikto nie je také ako vyzerá, Lila si rýchlo uvedomí, že nie je sama - sú tu ďalší, rovnakí ako ona - ľudia so špeciálnymi schopnosťami - a vrah jej matky je jedným z nich.

Môj názor:

Knihu Hunting Lila som si vybrala ako výhru v jednej giveaway a zaujala ma predovšetkým krásnou obálkou a vysokým priemerným hodnotením na goodreads. Na poličke mi sedela už nejaký ten piatok, až som sa do nej, v túžbe po kvalitnom paranormálnom YA príbehu, pustila. Bohužiaľ musím poznamenať, že úplne som sa toho príbehu nedočkala.

V prvom rade by som ocenila autorkin štýl. Svieži, pútavý, s vhodnou dávkou napätia a zaujímavých aj vtipných momentov. Čo je hlavné, príbeh ma nenudil a po každej kapitole až po dvadsiatu štvrtú som bola zvedavá, čo bude ďalej.

Hoci mnoho recenzentov sa svorne zhodlo, že nemohli vystáť správanie Lily, mne hlavná hrdinka až tak neprekážala. Príbeh až po dvadsiatu štvrtú kapitolu ma natoľko zaujal, že ma jej charakter ani nestihol otravovať.

Ale potom sa dostávame k tej osudnej dvadsiatej štvrtej kapitole, po ktorej to všetko išlo len dolu vodou. Akože prepáč, Sarah, ale to vážne? Záverečnú akčnú scénu, ktorá mohla skončiť nejakým napínavým či nečakaným vyhrotením, autorka premenila na zhromaždenie jednej veľkej šťastnej rodiny. A tým sa moje nadšenie z knihy skončilo.

Hunting Lila je príbeh s veľkým potenciálom, ktorý autorka nevyužila. Od čítania by som vás však rozhodne neodrádzala, nakoľko po danú, už viac-krát spomínanú, kapitolu to podľa môjho názoru bolo super. Záver si avšak radšej vymyslite sami. ;)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára