CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29. 8. 2011

About the film adaptation of the Stephanie Meyer novel, The Host


Po veľmi dlhom čakaní sme sa konečne dočkali oficiálneho vyjadrenia o filmovom spracovaní Hostiteľa, dystopického románu z pera Stephanie Meyerovej, autorky Twilight série. Článok s oficiálnou tlačovou správou si môžete prečítať v anglickom jazyku po kliknutí → sem ← a v pokračovaní tohto blogového príspevku vám ponúkam môj amatérsky preklad dlho očakávaných informácií o natáčaní The Host.

Bola by som veľmi rada, keby ste po prečítaní zanechali komentár napríklad o tom, či ste Hostiteľa (GR) čítali a ako sa vám to páčilo, či sa tešíte na toto filmové spracovanie alebo ako ste spokojní s výberom Saoirse pre úlohu Melanie. Ja aj keď nie som veľkou fanúšičkou Twilightu, Hostiteľ sa mi neskutočne páčil a veľmi ho odporúčam. Tučnými piatimi hviezdičkami. Bola to prvá dystopická kniha, ktorú som kedy čítala, aj keď ešte v tom čase som nemala ani potuchy, že sa to radí do takéhoto žánru. Neviem sa dočkať filmového spracovanie. Saoirse Ronan nie je na prvý pohľad stvárnením silnej Melanie, pretože pre mňa skôr znázorňuje postavu krehkej Pútničky. Napriek tomu, Saoirse je skvelá herečka a s touto rolou sa určite popasuje najlepšie ako vie.

Chcela by som ešte podotknúť, že niektoré termíny som prekladala veľmi voľne, ale dúfam, že článok pomôže možno tým, ktorým angličtina nejde až tak dobre.

Oficiálna tlačová správa:
Los Angeles, CA, 27. jún 2011 - Open Road Films získalo distribučné práva na "Hostiteľa", filmovú adaptáciu bestselleru od Stephanie Meyerovej, autorky Twilight série. Ako bolo v minulosti oznámené, "Hostiteľa" bude režírovať Andrew Nicol ("Gattaca"), ktorý tiež napísal scenár, a hlavnú úlohu si zahrá Saoirse Ronan ("Hanna", "The Lovely Bones", "Atonement"). Open Road Films stanovil 29. marec 2013 (Veľkonočný víkend) ako deň zverejnenia tohto filmu.

Producenti "Hostiteľa" sú Nick Weschler, Chockstone Pictures’ Paula Mae Schwartz a Steve Schwartz, a Stephenie Meyer. Marc Butan, Jim Siebel, a Bill Johnson z Inferno Entertainment, ktorý ma na starosti medzinárodné práva, sú výkonní producenti. Claudia Bluemhuber z Silver Reel, ktorá zabezpečuje financovanie, je tiež výkonná producentka. Roger Schwartz a Lizzy Bradford sú co-producenti.

Natáčanie by sa malo začať vo februári 2012 v Louisiane a Novom Mexiku, v očakávaní na premiéru v marci 2013.

"Hostiteľ" je strhujúci príbeh o prežití lásky a ľudského ducha v čase vojny. Náš svet bol napadnutý neviditeľným nepriateľom. Ľudia sa stali hostiteľmi pre týchto votrelcov, ich mysle boli ovládnuté zatiaľ čo ich telá zostali neporušené. Väčšina ľudstva podľahla.

Keď Melanie, jedna z mála zvyšných "divých" ľudí je zajatá, je si istá, že to je jej koniec. Pútnička, duša, ktorej bolo dané Melanino telo, bola upozornená o náročnosti žitia v ľudskom tele: pohlcujúce emócie, nadbytok pocitov, príliš živé spomienky. Ale bola tu jedna ťažkosť, ktorú Pútnička neočakávala: bývalý nájomník jej tela sa odmieta vzdať vlastníctva svojej mysle.

Keď vonkajší svet prinúti Pútničku a Melanie stať sa nedobrovoľnými spojencami, obe sa vydajú na nebezpečné a neisté hľadanie muža, ktoré obe milujú.

"Hostiteľ", publikovaný v roku 2008, bol Stephanie Meyerovej vysoko očakávaným pokračovaním po nesmierne populárnej a vychvaľovanej Twilight sérii. Kniha bola na prvom mieste New York Times Bestseller List po 26 týždňov. Séria "Twilight" filmov, založených na Stephanie Meyerovej milovanými a bestsellerovými románmi, zarobila k dnešnému dňu vyše 1,4 miliardy dolárov po celom svete na poli predaja vstupeniek.

Vzhľadom na Open Road Films Stephanie Meyer vyhlásila: "Som nadšená, že môžem pridať ďalšieho fantastického partnera do už úžasnej skupiny. Každý zapojený má toľko vášne pre projekt. Je to skutočne vysnívaný tím."

"Je to pre nás privilégium spolupracovať so Stephanie Meyerovou a zvyškom filmu tvoriaceho tímu pri pripravovaní "Hostiteľa," dodal Tom Ortenberg, riaditeľ Open Road Films. "Nick Weschler je ohromný producent a dlhoročný priateľ a sme poctení pracovať s Nickom a Stephanie - a s úžasnými mysľami Steva a Paula Mae Schwartza - na prinesení tohto impozantného príbehu na filmové plátna."

Producenti Nick Wechsler, Steve Schwartz a Paula Mae Schwartz komentovali, "Sme nadšení z vášne, ktorú Tom Ortenberg a Open Road Films ukázali pre "Hostiteľa", a myslíme si, že to je skvelá príležitosť spolupracovať s AMC a Regal na začiatku ich spoločnej akcie."

5 komentárov:

missviolet

Hostiteľ je pre mna velmi emotivna kniha, styl pisania je omnoho vyzretejsi ako pri Sumraku, takmer akoby to nepisala jedna osoba... pribeh i postavy sa mi velmi pacia (ach,Ian)... inak neplanovala meyerova pre Hostitela pokracovanie? Seeker alebo tak? lebo akosi vsetko utichlo...
Popravde, Saoirse sa mi na Melanie velmi nehodi, uplne inak som si ju predstavovala, ale za to suhlasim s tym, ze je talentovana herecka... nad vyzor sa povznesiem snad :D

Miya

Hostitele jsem si moc oblíbila, takže doufám, že film nebude propadák. Neskutečně se na něj těším. Saoirse se podle mě do role Melanie moc nehodí, ale co já vím, třeba mě překvapí.
Díky moc za překlad :-)

Nikita

missviolet: Presne si vystihla Hostiteľa - vyzretý, emotívny a ozaj kvalitný príbeh. :)
Podľa všetkého Stephanie Meyerová plánuje dve pokračovania Hostiteľa pričom obe sú plánované na rok 2012. Druhý diel tejto trilógie by mal niesť názov The Soul (GR) a ďalší The Seeker (GR). Žiadne ďalšie informácie však o nich nemám, nie je známe ani vydavateľstvo, ktoré by malo za nimi stáť, obálka, anotácia ani predpokladaný dátum vydania tiež nie. Možno keby sa Meyerová prestala venovať dolovaniu peňazí z úspechu Twilight (ako napríklad The Short Second Life of Bree Tanner), možno sa dočkáme očakávaného. Ale pokiaľ by sa táto pripravovaná trilógia mala stať len ďalším zdrojom peňazí a nie tak celkom zaslúženej popularity a pokiaľ sa nedočkáme kvalitného príbehu, podľa môjho názoru by si to mohla radšej odpustiť.

Miya: Ja moc ďakujem za komentár. Obom. :)

So Saoirse súhlasím - ona vôbec nepredstavuje Melanie, ale jej herecké schopnosti sú skvelé. Vždy lepšie mať vo filme ju, ako herečku, ktorá sa možno podobá na knižnú postavu, ale nevie hrať. Som zvedavá ako bude vyzerať tmavovlasá Saoirse. :)

Anonymný

Ja osobne už film očakávam veľmi netrpezlivo už od prečítania knihy (približne dva roky dozadu) a prvých správ o jeho natáčaní. Určote to bude poriadna pecka.
K hlavnej hrdinke ... Melaniu som si predstavovala úúúúúplne inak, ale keď ju nastajlujú možno to nebude až také zlé.

annejude

Filmová verze Hostitele je jednou z těch, na které jsem velmi zvědavá. Kniha se mi moc líbila - styl psaní byl poutavý, popisy barvité a charaktery postav dobře vykreslené a nápad příběhu se mi zamlouvá. Hostitele považuju rozhodně za jedno z nejlepších čtení, co se mi doposud dostalo do rukou.

Saiorse Ronan se mi do role Melanie moc nehodí, je to asi nejspíš tím, jak mladě a nevinně vypadám - viděla bych ji spíš jako Wandu. Ale na druhou stranu,na svůj věk má za sebou vcelku úspěšné snímky, jako herečku jsem si ji oblíbila a doteď, co jsem ji ve filmech viděla, mě nezklamala, takže si myslím, že se s tím nakonec popasuje:)

Jinak jsem taky zvědavá na zbytek obsazení a hlavně jak se tvůrci poperou s komplexem jeskyní, který mě v knize tolik fascinoval.

Zverejnenie komentára