CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25. 6. 2011

Novinky 25.6.2011

Novinky ku dňu 25.6.2011

Tajomstvo zvané Pottermore odhalené
Po dlhom čakaní sme sa vo štvrtok, 23. júna, konečne dozvedeli, čo sa skrýva za záhadnou stránkou Pottermore.com Podľa videa, ktoré zverejnila na Youtube, stránka má slúžiť ako komunitný portál pre všetkých fanúšikov Harryho Pottera. Taktiež to bude asi jediné miesto, kde sa bude dať kúpiť elektronická verzia tejto série. J. K. Rowlingová tiež sľúbila odhalenie zaujímavostí, ktoré zbierala niekoľko rokov a dosiať neboli uverejnené. Oficiálne spustenie stránky je naplánované na október tohto roka, ale prví šťastlivci si budú môcť Pottermore.com vyskúšať skôr. Pôjde o súťaž, ktorá sa spustí 31. júla.

Príhovor J. K. Rowlingovej


Delirium s novým obalom
Dystopický román Delirium od Lauren Oliver, ktorej debut Before I Fall vyšiel prednedávnom v slovenskom preklade Kým Dopadnem vo vydavateľstve Enigma, dostane na jeseň nový špeciálny cover. Osobne musím povedať, že podľa mňa je prekrásny. ♥ Táto špeciálna edícia, podľa slov Lauren Oliver, obsahuje exkluzívne Q & A a prvé kapitoly druhého dielu tejto trilógie, Pandemonia.


Dystópia smeruje na Slovensko
Túto novinku mám od dievčat Triss, Stormy a Judit, tak dúfam, že sa nebudú hnevať, keď ju tu uvediem. :) Vydavateľstvo Slovart plánuje vydať začiatkom roka 2012 prvý diel série Uglies od Scotta Westerfelda a krátko potom sa dočkáme aj slovenského prekladu knihy Divergent od Veronicy Roth pod názvom Divergencia.

Slovenská verzia v predaji skôr anglická?
Na internete sa tiež objavila informácia, že druhý tieň série o vlkolakoch od Andrey Cremerovej, Prekliatie vlkov, vychádza v slovenskom preklade 4. júla, pričom očakávané vydanie originálu, Wolfsbane, je naplánované na 26. júla. Čo si o tom myslíte? V každom prípade, Prekliatie vlkov sa dá predobjednať na nasledujúcich miestach: Knižnýweb, martinus, Gorila.

A čo nového u mňa?
Ja mám pred sebou takmer trojmesačné voľno, ktoré plánujem stráviť čítaním a blogovaním. Medzi knihy, ktoré mi ležia na poličke a v blízkej dobe sa na ne chystám, patria napríklad City of Ashes, City of Glass (na ktoré sa neskutočne teším a vôbec sa mi nechce robiť re-reading City of Ashes pokiaľ som nečítala City of Glass), Awaken, Wither alebo dve časti série The Body Finder. Náležite sa chystám vychutnať napríklad Divergent, Delirium alebo Forbidden. Na záver pripomínam, že máte ešte 5 dní na zapojenie sa do mojej súťaže o grafický román Súmrak alebo dystópiu Nadbytoční

3 komentárov:

Judit

som zvedavá, čo povieš na The Body Finder, ja sa asi chystám na jeho re-reading :) A obálka Delirium je krásna, vidím ju prvýkrát v živote, ďakujem za info!

Nikita

TBF som už raz začala čítať, dostala som sa asi do polovice a veľmi sa mi to páčilo. Ale nemala som vtedy veľa času a keďže som si to chcela vychutnať, tak som to odložila na neskôr.
Ja ďakujem za spropagovanie súťaže aj blogu. :)

Angie

Na toho HP som zvedavá, že čo to bude :)

Zverejnenie komentára