CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25. 3. 2011

Vychádza v apríli 2011

Zoznam zaujímavých titulov, ktoré vychádzajú v apríli tohto roka. Článok bude postupne aktualizovaný.

NA SLOVENSKU

Som číslo štyri
Pittacus Lore
Ikar, 2011
vychádza 5.4.2011

Prišlo nás deväť. Vyzeráme ako vy, hovoríme ako vy, žijeme medzi vami, no nie sme ako vy. Dokážeme veci, o ktorých vy iba snívate. Sme silnejší a rýchlejší než čokoľvek, čo ste kedy videli. Sme ako superhrdinovia, ktorých uctievate vo filmoch a komiksoch – ibaže ozajstní. Mali sme v pláne vyrásť, zosilnieť, vytrénovať sa a spojiť do jednej veľkej sily, ktorá sa im vzoprie. Oni na to však prišli a začali nás vraždiť. Teraz sme na úteku. Trávime život v tieňoch, na miestach, kam sa nikto nikdy nepozrie. Zapadli sme medzi vás, takže vy nás ani nespoznáte... Oni však áno!
Predpredaj: martinus, Gorila, ePlanet


V ČESKU


Vampýrska akademie 6: Poslední oběť
Richelle Mead
Domino, 2011
vychádza 11.4.2011


Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív... Pripravte sa záverečný titul medzinárodnej bestsellerovej série od autorky Richelle Meadovej - Vampýrská akadémia. Rose Hathawayová je v Moroijskom väzení po tom, čo bola označená za chladnokrvnú vrahyňu kráľovnej Tatiany. Trest za tento zločin je okamžitá poprava. Súčasne je konfrontovaná aj s problémom nájdenia princeznej Lissy, Dragomirovského posledného známeho potomka. Vraždy. Láska. Žiarlivosť. A najvyššia obeť. Rose sa ocitá sama pred súdom a bojuje o svoj život, naproti tomu Lissa v prvej línii o kráľovský trón. Vyzerá to tak, že ju tentokrát nedokáže zachrániť ani Dimitri. 
Predpredaj: martinus, Gorila



Les rukou a zubuUteč, než tě Les pohltí...
Carrie Ryanová
Mladá fronta, 2011
vychádza 6.4.2011


Mary žije v uzavřené vesnici. Její svět se řídí prostými zákonitostmi: musí poslouchat pravidla církevního Sesterstva, nesmí se přibližovat k plotu, za kterým – v Lese zubů a rukou – žijí „nečistí“, kteří svým kousnutím promění člověka v chodící mrtvolu. 
Když Sesterstvo rozhodne, že se provdá za muže, kterého jí určili, Mary musí poslechnout, přestože se zamilovala do zraněného Travise. Pak ale nečistí proniknou do vesnice, a Mary v nastalém zmatku prchá společně s Travisem, svým snoubencem Harrym, kamarádkou Cass i bratrem Jedem a jeho ženou dál do zapovězeného lesa. Touží dostat se k vysněnému oceánu, dál za les a nečisté, do světa, který tam venku přece musí někde být.
Predpredaj: literama, Gorila, ePlanet

Lucie Adamová
XYZ, 2011
vychádza v priebehu apríla 2011

Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k „životu“. Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem…
Predpredaj: Gorila


VYCHÁDZA V ZAHRANIČÍ

The Goddess Test
Aimée Carter
Harlequin, 2011
vychádza 19.4.2011

Každé dievča, ktoré malo zložiť skúšku, zomrelo.
Teraz je na rade Kate.
Vždy bola len Kate a jej mama - a teraz jej matka umiera. Jej posledné želanie? Vrátiť sa do domu z detstva. Takže Kate začne v novej škole bez priateľov, bez rodiny a so strachom, že jej matka sa nedožije zimy.
Potom ale stretne Henryho. Tajomného. Utrápeného. A očarujúceho. On tvrdí, že je Hades, boh podsvetia - a ak ona prijme jeho dohodu, udrží jej matku nažive pokiaľ sa Kate bude snažiť urobiť sedem skúšok.
Kate si je istá, že je blázon - pokiaľ ho neuvidí priviesť mŕtve dievča k životu. Teraz ušetrenie jej matky vyzerá bláznivo možné. Ak uspeje, stane sa Henryho budúcou nevestou a bohyňou.
Ak neuspeje...
Predpredaj: BookDepositery

0 komentárov:

Zverejnenie komentára