CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27. 3. 2011

Reading.cz

Na začiatok by som vám chcela predstaviť novú rubriku (resp. v tomto prípade label) - Kníhkupectvá. Chystám sa v nej predstavovať rôzne predovšetkým internetové kníhkupectvá, kde je možné nakúpiť predovšetkým fantasy a YA knihy. Taktiež tu budem zverejňovať akcie a špeciálne ponuky daných obchodov. Takže s chuťou do nákupov.

Takmer všetci blogeri poznajú BookDepositery, ktorý ponúka doručenie zásielok bez poštovného do vybraných krajín, vrátane Slovenska, a rôzne špeciálne akcie a zľavy, pri ktorých sa dajú aj nové anglické paperbacky kúpiť za cenu okolo 5 eur.


Niektorí, ako aj ja, žiaľ nemajú také možnosti objednať si z tohto anglického internetového obchodu, kde prijímajú platby len kartou online. Doteraz som si myslela, že nemám žiadne iné východisko, len počkať si, či danú knihu preložia alebo sa nejaké kníhkupectvo rozhodne ju predávať (čo sa nestalo takmer nikdy). Ale dnes --tradadá-- vám predstavujem Reading.cz České internetové kníhkupectvo, ktoré ponúka mnoho anglických titulov. Cena poštovného, ktorá je mimochodom dosť nízka, sa upravuje podľa počtu a hmotnosti objednaných kníh, čo je celkom spravodlivé. Knihy posielajú v rámci celého Česka aj Slovenska a ponúkajú mnoho možností platenia. Paralelne tento obchod má aj českú resp. slovenskú verziu, kde ponúkajú zase len české/slovenské tituly a pri objednávke z oboch internetových obchodov platíte len jedno poštovné. Spomínaná česká verzia je Nejlevnější knihy a slovenská Najlacnejšie knihy, kde nájdete rôzne diela za skutočne dobré ceny, oproti iným internetovým kníhkupectvám. Na portáli Reading. Books sú ceny kníh asi dvojnásobné oproti BookDepositery, ale holt, keď už nemám inú možnosť, som vďačná i za túto. 

Ktoré zaujímavé tituly sa tam dajú práve kúpiť?

Skvelú The Body Finder series skladajúcu sa z dvoch dielov - The Body FinderDesires of the Death od Kimberly Derting. Anotáciu na tieto knihy si môžte prečítať na goodreads, i keď predpokladám, že o tomto autorkinom debute už počul asi každý knižný bloger. Na Reading.cz sa dajú kúpiť obe knižky po 9,50 eur alebo 233 Kč. 

Ďalšia debutová autorka so svojím dielom Entangled, ktoré sa postupne dostáva do podvedomia čitateľov a ktoré taktiež nájdete na Reading.cz za rovnakú cenu ako predchádzajúce dva anglické tituly. Anotácia z goodreads:
Rovnaké otázky vírili dokola a dokola v mojej hlave:
Čo odo mňa chce?
Ako som mohla dopustiť, aby sa toto stalo?
Zomriem?
17-ročná Grace sa zobudí v bielej izbe, so stolom, perami a papierom - a bez zdania ako sa sem dostala.
Ako Grace pokladá svoj zamotaný život na papier, musí sa prinútiť rozpamätať na na všetko, na čo sa snažila zabudnúť. Je tu beznádejné zamilovanie sa do nádherného Nata a rozuzlenie vzťahu s najlepším priateľom Salom. Ale niečo tu chýba. Tak ťažko ako sa pokúša spomenúť, je tu niečo čo skrátka nemôže vidieť?
Grace sa musí postaviť najdôležitejšej otázke zo všetkých. Prečo je tu?
Príbeh temných tajomstiev, silného priateľstva a vzrušujúcej príťažlivosti.

Áno! Aj dystopický román Matched od Ally Condie sa tu dá kúpiť! V pevnej väzbe za cenu 13,58 eur alebo 333 Kč.

A na koniec ešte predstavím The Dark Divine od Bree Despain, ktorý tu nájdete za 299 Kč alebo 12,19 eur.
Márnotratný syn
Nebezpečná láska
Vražedné tajomstvo
Grace Divine - dcéra miestneho pastora - vždy vedela, že v tú noc, keď Daniel Kalbi zmizol a jej brat Jude prišiel domov pokrytý svojou vlastnou krvou, sa stalo niečo strašného.
Teraz keď je Daniel späť, Grace sa musí rozhodnúť medzi jej rastúcou príťažlivosťou k nemu a lojalite k bratovi.
Ako sa Grace dostáva bližšie k Danielovi, dozvie sa pravdu o tej záhadnej noci a ako zachrániť tých čo miluje, ale môže ju to stáť vec, o ktorú sa stará najviac: jej dušu.

EDIT: Skoro som zabudla, Reading.cz rovnako ako aj jeho slovenská i česká verzia dávajú 17% zľavu pre študentov - držiteľov ISIC karty na všetky tituly.

2 komentárov:

Bea

Akurát dnes som si nevedela spomenúť na názov najlacnejsie-knihy.sk, normálne som bola zúfalá, lebo som si pamätala, že mali nejaké scifi/fantasy knihy za dobré ceny a ani google nevedel nájsť ten správny obchod. Takže ďakujem za odkazy, hlavne za reading.cz :))

Nikita

Niet zač, ja zase veľmi ďakujem za prvý komentár. :-)

Zverejnenie komentára