CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

29. 3. 2011

Kým dopadnem - Lauren Oliverová

Nie pár dní, ale presne jeden deň trvalo vydavateľstvu Enigma zverejniť sľúbenú upútavku na slovenský preklad knihy Before I Fall od Lauren Oliver, ktorý vyjde pod názvom Kým dopadnem. Spoločne s upútavkou bol zverejnený aj nový cover, ktorý bude kniha mať, odlišný od toho oficiálneho. Čo naň hovoríte? Mne sa páči. :-)



Život môžeme žiť len jedenkrát. Roky, mesiace, týždne, dni... Presnejšie – sedem dní v týždni. Niekedy máme dojem, že sú navlas rovnaké. Študentka Samantha Kingstonová však naozaj prežije rovnaký deň sedemkrát. Je nútená prehodnotiť každý krok, ktorý v ten deň spravila, každé slovo, ktoré vyslovila, každú myšlienku, ktorá jej prišla na um.

Čo ak?
Čo ak by vám ostával už iba jeden deň života? Čo by ste urobili? Koho by ste pobozkali? A ako ďaleko by ste boli ochotní zájsť, aby ste si zachránili život?
 Zdá sa, že Samantha Kingstonová má všetko: populárne priateľky, najsexi chalana školy, priazeň mladého učiteľa... Má najlepšie z najlepšieho na strednej škole Thomasa Jeffersona – od najlepšieho stola v jedálni, po najvyberanejšie miesto na parkovanie. Piatok, 12. február, mal byť len ďalší deň v jej čarovnom živote.
Namiesto toho sa ukáže, že je jej posledný.
Potom dostane druhú šancu. Vlastne, sedem šancí. Prežije svoj posledný deň znova
a znova. Počas jedného zázračného týždňa objaví skutočnú hodnotu všetkého, čo môže stratiť. Podarí sa jej poučiť sa z vlastných chýb a zmeniť minulosť?
 Možno
Možno vy si môžete dovoliť čakať. Možno pre vás nejaké zajtra existuje. Možno pre vás sú tu tisícky zajtrajškov alebo tri tisícky alebo desaťtisíc zajtrajškov, more času, že sa v ňom môžete kúpať, váľať sa v ňom, nechať ho prekĺzavať ako mince pomedzi prsty. Tak veľa času, že ho môžete premárniť.
Ale pre niektorých z nás je len dnes. Pravda je, že nevieme.

0 komentárov: